CFR Marfa: Sindicalistii acuza reduceri ilegale ale salariilor cu 20%

Mai 24, 2011 at 3:25 pm Lasă un comentariu


Federatia Mecanicilor de Locomotiva acuza ca este ilegala decizia luata luni de conducerea Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „CFR Marfa” – SA sa se treaca la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzatoare a salariului angajatilor.

„Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, la care este afiliata AFL, considera ca aceasta masura incalca contractul de munca valabil in cadrul Companiei „CFR Marfa”, hotararea fiind luata fara acordul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, sindicat reprezentativ, si fara respectarea prevederilor legale in vigoare”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Lucratorii CFR care sunt vizati de aceasta masura vor avea salarii mai mici cu 20%, reducere care se adauga unei reduceri a veniturilor salariale de 30%, stabilite anul trecut si valabila si pentru anul 2011 si vine pe fondul reducerilor de personal.

„In prezent in cadul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „CFR Marfa” – SA are loc concedierea colectiva a 3000 de angajati, dintre care 2581 de lucratori urmand sa intre in somaj, diferenta de 419 avand varsta de pensionare”, se mai arata in comunicat.

CNS „Cartel ALFA” solicita ministerului Transporturilor sa impuna conducerii Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „CFR Marfa” – SA sa negocieze de indata cu reprezentantii Federatia Mecanicilor de Locomotiva, pentru gasirea unor solutii legale, care sa respecte contractul colectiv de munca, aflat in vigoare.

Sursa

Anunțuri

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , , , .

CFR a anuntat ca va inchide pana la sfarsitul lui 2011 circa 1.000 de kilometri de cale ferata NOTIFICARE CONCEDIERE COLECTIVA LA CFR S.A

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,342 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate


%d blogeri au apreciat asta: