Corpul de Control la CFR Infrastructură

aprilie 28, 2011 at 1:28 pm Lasă un comentariu


Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat pentru MEDIAFAX că a cerut Corpului de Control al ministerului să verifice situaţia contabilă din 2007-2008 la CFR Infrastructură , deoarece există suspiciuni că bugetele nu au fost trimise pentru aprobare Guvernului.

Discuţia dintre premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a avut loc în contextul în care membrii Guvernului discutau despre modul în care Eurostat a făcut referire la deficitele Termoelectrica şi CFR Infrastructură.

„Ministrul a anunţat în Guvern că echipe ale Corpului de Control al Ministerului de Finanţe au început să verifice situaţia contabilă a celor două companii”, au arătat sursele citate.

Eurostat a anunţat marţi că are rezerve în privinţa calităţii datelor raportate de România referitoare la deficitului bugetar de anul trecut, calculat după standardele ESA95, invocând printre cauze incertitudinea legată de impactul unor companii publice asupra deficitului.

Ulterior, Statistica a anunţat că Ministerul Finanţelor a început verificarea datelor raportate de către companiile de stat, la care urmează să participe şi experţi ai Băncii Naţionale a României şi INS.

Gherghina a afirmat marţi seară că deficitul bugetar de anul trecut calculat potrivit sistemului european ESA95 ar putea fi de 6,8%-6,9% din PIB, peste cel stabilit iniţial, de 6,4%, întrucât pierderile companiilor de stat Termoelectrica şi CFR Infrastructură vor fi retratate şi incluse în bugetul general consolidat.

O echipă de experţi ai Eurostat va veni la Bucureşti la sfârşitul lunii mai pentru a discuta cu autorităţile române despre deficitul bugetar de anul trecut, iar astfel de vizite s-ar putea repeta lunar, la finele lunilor iunie şi iulie.

suesa:mediafax.ro

Reclame

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , , , .

Constructorii autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au umflat nota cu 24 de milioane de euro Program restructurare aprilie 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,708 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate

Top click-uri


%d blogeri au apreciat asta: