Liderii sindicali nu mai au voie să facă afaceri cu CFR-ul

martie 26, 2011 at 5:02 pm Lasă un comentariu


Reprezentantii Companiei Nationale de Cai FerateCFR” SA si cei ai federatiilor sindicale au incheiat joi noul Contract Colectiv de Munca (CCM), care prevede, printre altele, neimplicarea liderilor sindicali in relatii comerciale cu unitatile din domeniul transporturilor.

„Contractul colectiv de munca promoveaza relatii de munca echitabile, un cadru normal si legal de functionare a companiei, iar prin noile prevederi ale CCM, reprezentantii administratiei si cei ai federatiilor sindicale au pus accent pe stabilitate sociala. Precizam ca noul CCM vizeaza respectarea angajamentelor Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana, referitoare la CNCF CFR SA.”, spun reprezentantii CFR SA.

De asemenea, au fost mentinute prevederile care vizeaza neacordarea tichetelor de masa, a unor sporuri salariale, a ajutorului material pentru recuperarea fortei de munca, a ajutoarelor materiale care se acordau cu ocazia sarbatorilor de Paste, de Craciun si de Ziua Feroviarului, precum si rationalizarea cheltuielilor cu permisele si autorizatiile de calatorie.

In noul Contract Colectiv de Munca a fost, totodata, inclusa si prevederea conform careia liderii sindicatelor din domeniu ce reprezinta interesele angajatilor, semnatari ai contractului, nu sunt si nu vor fi implicati in relatii comerciale cu unitatile din domeniul transporturilor.

Sursa:ziare.com

Reclame

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , .

Noul contract colectiv de muncă valabil pentru anul 2011-2012 1.000 km se închid,iar alţi 4.000 km cale ferată vor fi scoşi la licitaţie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,708 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate

Top click-uri


%d blogeri au apreciat asta: