20.000 lei, amenda pentru achiziția de la persoane fizice a componentelor de cale ferată

martie 22, 2011 at 2:48 pm Lasă un comentariu


Guvernul interzice, prin Ordonanţă de Urgenţă, achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară, a anunţat, într-un briefing de presă la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Interdicţia este stabilită pentru o perioadă de 2 ani de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă, iar termenul poate fi prelungit prin Hotărâre de Guvern

Astfel, este interzisă cumpărarea de la persoane fizice a materialelor de tipul şinei de cale ferată, pieselor ale aparatelor de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţa circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii feroviare, componentelor instalaţiilor de electrificare sau ale materialului rulant, etc. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că „Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 la 40.000 de lei.”

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv mai prevede că, în cazul în care contravenţia a fost săvârşită de către operatori economici care realizează activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile, se aplică şi sancţiunea complementară a anulării autorizaţiei de colectare.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor se fac de persoanele împuternicite în acest sens de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

„Contravenientul va achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlul tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare, în contul CN CFR SA, CFR Călători sau CFR Marfă, după caz, şi va reveni acesteia ca venit extrabugetar. Sumele încasate vor fi folosite numai în activitatea de reparaţii, modernizare şi investiţii în infrastructura feroviară sau material rulant, după caz”, a arătat Ioana Muntean.

Sursa:observator.ro

Reclame

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , , , .

Calea ferată din Alaska Feroviarii renunţă la greva generală programată pentru miercuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,708 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate

Top click-uri


%d blogeri au apreciat asta: