România riscă să piardă 2,5 miliarde de euro pentru Coridorul IV paneuropean. Comisia Europeană a respins documentaţia pentru reabilitarea căii ferate Curtici-Simeria

Martie 18, 2011 at 7:03 am Lasă un comentariu


România riscă să piardă 2,5 miliarde de euro, fonduri europene pentru reabilitarea sistemului feroviar de pe Coridorul IV paneuropean. Comisia Europeană (CE) a sistat finanţările pentru reabilitarea căii ferate de pe tronsonul Curtici-Simeria, întrucât documentaţia transmisă de partea română conţine grave inadvertenţe şi încercări de „umflare” a unor lucrări cu sume considerabile.  Astfel, CE reclamă inadvertenţe legate de tehnică, analiză financiară, cost-beneficiu şi aspectele de mediu.
Jean-Marie Syler, oficial din cadrul CE pentru politică regională privind Bulgaria, Cipru, Greciu, Ungaria şi România, a transmis o scrisoare Ministerului Transporturilor (respectiv directorului responsabil, Şerban Cucu) în legătură cu proiectul “Reabilitarea liniei de cale ferată de frontieră – Curtici-Simeria, componentă a PA22 TEN-Т”. Documentul precizează că procedura de evaluare pentru acest proiect a fost întreruptă de CE, din cauza unor aspecte tehnice, financiare şi de mediu.
Unul din punctele contestate de oficialii Comisiei Europene în documentaţia transmisă de România se referă la  introducerea în proiect a unor aparate de cale mai scumpe cu 500.000 de euro decât cele pentru tipul de linie care se reconstuieşte în UE. Pe lângă aparatele de cale şi neclarităţile legate de proiect, oficialii CE precizează că explicaţiile oferite la capitolul “Telecomunicaţii”  şi  „ERTMS / ETCS  2” sunt „vagi şi nestructurate”.

Sursa:Puterea.ro

Anunțuri

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , , , , .

Capitaluri proprii sau investitor strategic? Calea ferată din Alaska

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,342 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate


%d blogeri au apreciat asta: