CFR SA va demara noi licitaţii pentru Coridorul IV până la începutul lunii aprilie

Martie 13, 2011 at 8:16 am Lasă un comentariu


„La sfârşitul lunii martie, posibil începutul lunii aprilie vom publica licitaţii pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Simeria – Coşlariu.  Pentru tronsonul de cale ferată Simeria Coşlariu lucrările de reabilitare licitaţiile se vor face pe loturi, astfel ambele secţiuni cuprinse între Simeria – Vinţu de Jos şi Vinţu de Jos – Coşlariu vor fi licitate pe loturi geografice, urmând să se execute lucrări la infrastructură, suprastructură, catenare, lucrări civile (aici intră şi staţiile de cale ferată) şi lucrări de artă.
Un al treilea lot pe tronsonul Simeria –  Coşlariu va cuprinde licitaţii separate pentru instalarea sistemului ERTMS şi a sistemelor de centralizare electronică. Cel de-al patrulea lot ce urmează să fie licitat este cuprins între Coşlariu şi Sighişoara. Valoarea estimativă a lucrărilor se ridică  la 1,7 miliarde euro.”, a declarat Radu Irimia, Director General Adjunct Proiecte Europene din cadrul CFR SA, prezent la Conferinţa „Dezvoltarea Infrastructurii Feroviare pentru un transport eficient şi ecologic, organizată de Club Feroviar alături de Asociaţia Industriei Feroviare din România (AIF), desfăşurată în perioada 23 – 24 februarie 2011 în România. Tronsonul Simeria – Coşlariu  este în lungime de 68 km, iar Coşlariu – Sighişoara are o lungime de 98 km.
“CFR SA a fost într-o mare întârziere în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene disponibile prin Programul Operaţional Sectorial – Transport (POS-T) în sensul că a început să depună cereri de finanţare a proiectelor abia în 2010, acestea însumând 1,3 miliarde euro”, a punctat Radu Irimia.
Reprezentantul CFR SA a adăugat că până la începutul lunii aprilie vor  mai depuse la Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii şi alte proiecte cu cerere de finanţare prin POS-T, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ două miliarde de euro.

Sursa:railwayinsider

Anunțuri

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , , , .

REVA Simeria – o nouă soluţie apărută pe piaţa feroviară Capitaluri proprii sau investitor strategic?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,342 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate


%d blogeri au apreciat asta: