Anca Boagiu: Sindicatele au folosit patrimoniul CFR ca o agenţie imobiliară

Februarie 3, 2011 at 4:33 pm Lasă un comentariu


Sindicatele din domeniul feroviar au utilizat unele active din patrimoniul CFR ca o agenţie imobiliară şi nu au reacţionat atunci când calea ferată a fost devalizată, a declarat, miercuri, ministrul transporturilor, Anca Boagiu.”Companiile şi partenerii sociali trebuie să îşi ia gândul că patrimoniul întregii căi ferate poate fi folosit de ei ca un patrimoniu pentru o agenţie imobiliară. Ei nu sunt agenţii imobiliare, şi, dacă mai au patrimoniu încă nepierdut, pe multe tertipuri avocăţeşti pe care le-au tolerat (n.r.-sindicatele), acel patrimoniu trebuie folosit aşa cum ar face un dezvoltator, şi nu o agenţie imobiliară”, a declarat ministrul transporturilor, citat de Agerpres.Boagiu a spus că, deocamdată, nu a fost stabilită nicio cifră de disponibilizare la calea ferată şi că restructurarea celor trei companii, CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA, ar dura cel puţin doi ani.
„Sindicatelor le place să vorbească despre număr de oameni, vorbim însă de eficienţă economică, care include toţi parametrii, nu doar personalul. Pe mine mă interesează eficientizarea, ele îşi fac datoria pe linie sindicală, eu vreau ca bugetul statului să fie folosit astfel încât statul să aibă o infrastructură pe care să se circule şi care să preia pasagerii”, a spus ministrul transporturilor.

Procesul de restructurare trebuie coroborat cu politicile europene

Ministrul a precizat că la CFR Marfă restructurarea este într-un stadiu avansat şi va fi continuat procesul de restructurare, coroborat cu politicile europene, pentru că piaţa a fost liberalizată la nivel european pe transportul de mărfuri.
„Planurile noastre se vor desfăşura pe minimum doi ani, pentru că nu poţi face profitabile mai repede nişte companii puse în cap în zece ani. La CFR SA şi CFR Călători încă se lucrează la planurile de restructurare, aşa încât să le putem susţine ulterior să plătească arieratele şi să-şi primească subvenţiile de la stat. Mă raportez la anul 2000, când eram în minister, când CFR Marfă avea profit şi celelalte companii aveau zero pierderi, un sistem pe care nu l-a iubit nimeni, nici măcar partenerii sociali, care ar fi trebuit să reacţioneze când au văzut acest declin”, a explicat Anca Boagiu, pentru Agerpres.
Sindicatele feroviare au declarat recent că la toate cele trei societăţi vor fi disponibilizaţi aproximativ 7.000 de salariaţi, în aceste zile fiind purtate discuţii între reprezentanţii acestora şi ministrul transporturilor.

Sursa:evz.ro

Anunțuri

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , , .

Ordinul MTI nr. 79 din 28 ian. 2011 FMI a cerut Guvernului să scoată la vânzare acţiuni deţinute la Tarom şi CFR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,342 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate


%d blogeri au apreciat asta: