CFR anunţă disponibilizările la sfârşitul săptămânii

februarie 1, 2011 at 7:00 pm Lasă un comentariu


Sefii regionalelor CFR de la Iasi vor fi informati, la sfarsitul acestei saptamani, cu privire la disponibilizarile ce trebuie facute. Pana in prezent, numarul persoanelor care urmeaza sa fie disponibilizate de la fiecare regionala in parte nu a fost comunicat nici sefilor din teritoriu si nici liderilor de sindicat. „Nu este trimis nimic oficial, dar cred ca pana la sfarsitul saptamanii se va clarifica situatia”, a declarat Sorin Flutur, directorul Regionalei CFR Infrastructura Iasi.
Potrivit celor mai recente date, Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze în 2011 aproximativ 5.600 angajati de la cele trei companii feroviare de stat, CFR Marfa, CFR Calatori si CFR Infrastructura. In elaborarea programului, compania a tinut cont de recomandarile Bancii Mondiale prezentate Ministerului Transporturilor, în vederea realizarii unui buget de venituri si cheltuieli echilibrat pentru acest an, fara pierderi.
Bugetele pe 2011 ale companiilor feroviare sunt cuprinse în trei proiecte de hotarari de Guvern intocmite de minister. Sunt luate in calcul disponibilizari si o scadere de cheltuieli cu personalul de aproximativ 22 la suta, reprezentând o economie totala de 246,64 milioane lei.
CFR Calatori vrea sa disponibilizeze aproximativ 2.200 angajati, adica 15 la suta din totalul de 15.000 salariati.
Proiectul propune ca de la CFR Infrastructura sa fie disponibilizati 1.800 angajati, urmând ca numarul mediu sa fie de 24.200 salariati. Numarul mediu de angajati se poate reduce cu 2.905, ajungand la 8.650 salariati.
Totodata, compania vrea sa închida punctele de lucru din Sighisoara, Drobeta Turnu Severin, Oravita, Caransebes si Lugoj, sa transfere întregul personal la depourile de baza si sa închida 19 sectii care înregistreaza cele mai mari costuri per pasager-km si genereaza cele mai mici venituri, si care au posibilitati minime de reabilitare, cum ar fi: Bucuresti – Oltenita, Pitesti – Curtea de Arges, Ploiesti Nord – Maneciu, Simeria – Hunedoara si Oravita – Anina.

Sursa:bzi.ro

Reclame

Entry filed under: Stirile la zi. Tags: , .

Examinare suplimentară a personalului feroviar cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei Ordinul MTI nr. 79 din 28 ian. 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Powered By google

Vizite

  • 46,708 vizite

Categorii

Cele mai bine evaluate

Top click-uri


%d blogeri au apreciat asta: